Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Журналистката Миролюба Бенатова се върна към нападанието с газов

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgЖурналистката Миролюба Бенатова се върна към нападанието с газов
Коментари Харесай

Бенатова се върна към нападанието срещу Доган: 7 години по-късно отговори още няма

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Журналистката Миролюба Бенатова се върна към нападанието с газов револвер против Ахмед Доган преди 7 години. Тя разгласява във фейсбук свое изявление с майката на някогашния водач на Движение за права и свободи и написа, че отговори на водещите въпроси още няма.

Ето го и поста на Бенатова:

" АТЕНТАТ
- Как може на конференция, на кушия да е? Полицаи няма ли, защита няма ли?
Това питаше майката на Доган пред камерата ни, година след атентата против тогавашния водач на Движение за права и свободи.
Днес, седем години откакто Октай Енимехмедов стресна Доган на сцената на НДК, отговори на тези въпроси още няма. Някои от виновните фактори от службата за защита получиха покачвания, вместо да бъдат уволнени поради пропуща в залата да влезе въоръжен човек, да прекоси цялото помещение, да се прицели и съвсем да гръмне главата на главното охранявано лице. Защо ли?
Пистолетът беше газов и засече. Демонстрацията можеше единствено да подлюти очите на Доган, в случай че оръжието беше гръмнало. Но концепцията за опит за ликвидиране най-шумно бе тиражирана от средите на Движение за права и свободи. Един върховен служител на реда възрази, че казусът не е опит за ликвидиране и напълно скоро беше отхвърлен от служба. Показно.
Енимехмедов (високият, рус нападател, за който скоропостижно и комфортно службите оповестиха, че е ходил на сбирки на отделилия се от Движение за права и свободи Касим Дал), беше освободен, главният му бияч Карадайъ стана водач на Движение за права и свободи, Доган сдаде властта (инцидентът направи невероятно този път да размишления и да не се отдръпна, както е ставало в предходни случаи). Получи и диагноза меланхолия от правосъдната психическа експертиза.
Оттогава Доган повече не се появи. Появи се, само че не проговори.
Кой подреди сюжета и кой имаше интерес от пренареждането. Въпросите остават. Властта също. Може би в други ръце ". 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР